- No Comment
Komple İmplant Tedavisi Nedir?

Tamamıyla dişsiz olan ağızlarda implant uygulaması yapmak için en önemli çözümlerin arasında komple implant tedavisi yer alır. Komple implant tedavisinde bir tür protez ya da köprü oluşturmak adına ark başına 4, 6 veya 8 implant yerleştirilen yöntemdir. Karmaşık bir süreçten oluşan komple implant tedavisinde hasta memnuniyet oranı yüksektir. Her hasta tedavi sonrası çiğneme ve tat alma becerisine tekrar kavuşur. Tam dişsiz ağızlarda komple implant tedavisinde 4,6 ya da 8 implant olarak çene kemiğine yerleştirilmektedir. Sonrasında ark üzerine bir köprü oluşturulmaktadır. Oluşturulan köprü sayesinde diğer dişlerin hepsi uygun şekilde ağza yerleştirilebilmektedir.
Komple İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
- İmplant diş kökünü taklit eden bir yöntemdir. Çenedeki kemik kaybı implant sayesinde minimum düzeye iner. Dişlerini kaybeden kemik zaman içinde zayıflar. Bunun nedeni bozulma ve erimedir. Ayrıca çevre dişleri koruyan implant kemik kaybını önlemesiyle avantajlı bir yöntemdir.
- Eksik dişleri gideren implant tedavisi oldukça dayanıklıdır. Özellikle komple implant tedavisi düzenli bakım ve kontrollerle uzun ömürlü bir yöntemdir.
- Protez dişlerin aksine komple implant tedavisinde çiğnemeden keyif alınır. Ağız tekrardan normal işlevine kavuşur.
- Ağız içindeki dişsizlik sorununu gideren komple implant tedavisi ağıza doğal bir işlev kazandırttığı için konuşma becerisini aşırı derecede iyileştirir. Kelime telaffuzunu kolaylaştırır.
- Komple implant tedavisinde takma dişlerde olduğu gibi bir yapıştırıcı kullanımına gerek yoktur. Takma dişlerde her akşam çıkarmak ve temizlik yapmak bir gerekliliktir. Diş etlerini tahriş edebilir. Ancak Komple implantta böyle durumlar söz konusu dahi değildir ve fazlasıyla rahat bir kullanım sağlar.
- Son olarak en güzel avantajlarından birisi de kişinin yüzünün görünümünü aşırı derecede iyileştirir.
Komple İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürede Tamamlanır?
Çoğu tedavide olduğu gibi komple implant tedavisinde de süreç hastadan hastaya değişkenlik göstermektedir. Tedavinin uzunluğunu etkileyen faktörler; implant miktarı, çene kemiğinin yapısı ve hastanın genel sağlık durumu olarak karşımıza çıkar. Genel anlamda ise komple implant tedavisi toplamda birkaç ay süren bir tedavi yöntemidir.
Süreç uzman diş hekiminin hastanın tedaviye olan uygunluğunu değerlendirmesiyle başlar. Dişlerin mevcut durumunu öğrenmek için 3D tomografi ile görüntüleme sonrası bu değerlendirme yapılır. İmplant tedavi onayı verilmesi halinde uzman diş hekimi implantları yerleştirmeye başlar. Lokal anestezi dahilinde ufak bir cerrahi müdahale gerçekleştirilir. İmplantların yerleştirilmesi tamamlandıktan sonra belirli bir süre kemikle bütünleşmesi beklenir. Kemikle implantlar bütünleşince artık son aşama olan implant türüne göre diş arkları sabit ya da çıkarılabilir olarak ağza yerleştirilir. Sonuçta hasta, komple implant tedavisinin tüm avantajlarıyla doğal dişlere kavuşur.
Related Posts

Sigara Kullanımı İmplant Başarısını Etkiler Mi?
Diş implantları, eksik dişlerin yerine kalıcı ve dayanıklı bir çözüm sunan, son

İmplant Tedavisinde Diş Hekimi Seçerken Dikkat Edilmesi…
Diş implantı, eksik dişlerin yerine konulması için en yaygın ve başarılı tedavi