İmplant Tedavisi Sonrası İmplantın Yerini Değiştirmek Mümkün Müdür?

İmplant Tedavisi Sonrası İmplantın Yerini Değiştirmek Mümkün Müdür?

Gelişen tedavi yöntemleri ve güncel teknolojilerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan tedavilerden birisi de implanttır. Diş kayıplarını gidermek için geliştirilen implant tedavisi, kişiye estetik bir görünümün yanında ağız ve diş sağlığı açısından da çok büyük faydalar sağlar.

Kişinin günlük hayatta rahatça yiyip içebilmesi, konuşabilmesi ve sağlıklı bir gülüşe sahip olabilmesi için dişlerinin eksiksiz olması gerekir. İmplant tedavisi sayesinde hastalar ağzını kapatmadan rahatça gülerken, dişlerinin yapay olduğu belli olmamaktadır. Doğal diş görünümünü kazandıran implantlar hakkında merak edilen birçok durum vardır. Bunlardan birisi de implant tedavisi sonrası implantlarının yerinin değiştirilip değiştirilemeyeceğidir.

İmplantların Yerleri Değiştirilebilir Mi?

İmplant tedavisi sırasında, diş hekimi implantın uygun bir şekilde yerleştirildiğinden emin olmak için çok dikkatli çalışır. Ancak bazı durumlarda, implant yerleştirildikten sonra implantın yerinin değiştirilmesi gerekebilir.

Dişlerin olmadığı eksik bölgelere implantlar cerrahi olarak yerleştirilmektedir. Diş eti ve çene kemiği ile bütünleşerek kaynaşan implantlar sağlam bir temel oluştururlar. Fakat bazı istisnai durumlarda implantların yerinin değiştirilmesi gerekebilir. Örneğin; implantın yerleştirildiği bölgede enfeksiyonun meydana gelmesi halinde veya çene kemiği ile implantın uyum sağlayamaması halinde implantın yeri değiştirilebilir. Bazen de estetik sebepler neticesinde implantın yerinin değiştirilmesi gerekebilir. İmplantın yeri değiştirilirken de cerrahi bir işlem gerekmektedir. Öncesinde diş hekimi implantın mevcut durumunu değerlendirir ve değerlendirme sonrası yer değiştirme işlemine karar verir. Yer değiştirme işlemi sonrası ağız ve diş sağlığına dikkat eden her kullanıcı implant dişlerini uzunca yıllar gönül rahatlığıyla kullanabilmektedir.

İmplantın yerini değiştirmenin mümkün olup olmadığı, değişikliklerin ne kadar büyük olduğuna ve implantın ne kadar süredir yerleştirildiğine bağlıdır.

İmplant Düşer Mi?

İmplantlar, doğru bir şekilde yerleştirildiğinde ve iyileşme süreci başarılı bir şekilde tamamlandığında oldukça güvenilirdirler. Ancak, bazı durumlarda implantların düşebileceği veya çıkabileceği görülebilir. Çok sık olarak karşılaşılmayan bir durum da implant düşmesidir. Ara sıra implantlarda oynama, gevşeme veya çıkma gibi sorunlar gözlemlenebilir. Bu durumu neden olan birçok sebep olabilir. Nadiren gerçekleşen yanlış tedaviler diş implantı ile problem oluşmasına sebep olabilir. Kemik erimesi veya implantın kaynamamasına bağlı olarak implant sabit durmayabilir.

Çene kemiğindeki sorunlar nedeniyle implantın yapısının bozulmasına sebep olan en önemli etkenlerden birisi de yetersiz ağız bakımıdır. Protez bir dişte olsa diş etlerinin sağlıklı kalabilmesi için bakım gereklidir. Ağız içinde bakım olmadığı zaman, bakteriler çoğalır ve kökün yerleştiği kemik üzerinde sorunlara yol açar.  

 

Çok nadir de olsa implantın düşmesine neden olabilecek sebepler aşağıda yer almaktadır.

  • Başarısız Osseointegrasyon: İmplantın çevresindeki kemikle yeterli bir birleşme oluşmazsa, implant gevşeyebilir ve düşebilir. Bu genellikle implantın tamamen iyileşmediği veya enfeksiyonun geliştiği durumlarda görülür.
  • Aşırı Kuvvet: Aşırı diş sıkma, diş gıcırdatma, yüzme veya bir darbe gibi nedenlerle implantlar aşırı kuvvete maruz kalabilir ve bu da implantın gevşemesine ve düşmesine neden olabilir.
  • Kemik Kaybı: Kemik kaybı, implantın destekleyici yapısını azaltabilir ve implantın sallanmasına ve düşmesine neden olabilir. Bu durum genellikle implantın yerleştirildiği bölgenin kötü bir şekilde iyileşmesi veya enfeksiyon nedeniyle oluşabilir.
  • Yanlış Yerleştirme: İmplantın yanlış bir şekilde yerleştirilmesi, çene kemiğinin az olduğu bölgelere veya diğer dişlere çarpabileceği şekilde yerleştirilmesi, implantın düşmesine neden olabilir.
  • Peri-implantit: Peri-implantit, implantın etrafındaki diş eti dokusunun enfekte olmasıdır. Bu durum da implantın etrafındaki kemik dokusu azalabilir ve implant gevşeyebilir ve düşebilir.

 

Özetle, implantlar doğru bir şekilde yerleştirildiğinde ve bakımı yapıldığında oldukça güvenilirdir. Ancak bazı durumlarda, implantların düşmesi mümkündür. Eğer implantınız düştüyse, diş hekiminize başvurmanız önemlidir. İmplantlarda sorun hissedilmesi durumunda hemen diş hekimine başvurmak gerekir. Sorun olan implantlarda gevşeme ve kanama gibi belirtiler gözlemlenir.

Related Posts

Son Yazılar

Etiket Bulutu

5 Adımda Diş İmplantı Aşamaları Nelerdir? Aynı anda hem implant hem protez takılabilir Bilgilendirme dental implant Dental implantlarda protetik komplikasyonlar Dental Implant Solution Dental İmplant Diş implant nasıl yapılır Diş implantı | Ağız ve Çene Cerrahı Diş Çekimi ve İmplant Aynı Anda Yapılır mı? Diş çekimi ile aynı seansta implant uygulanabilir mi? Diş İmplantlarını Çevreleyen Dokuyu Etkileyen Diş İmplantı Diş İmplantı İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer? Dökülen dişin yerine ne yapılır? Eksik Diş Genç yaşta implant yaptiranlar implant implant fiyatları 2023 Implant Nedir ve Implant Çeşitleri Nelerdir? Implant Tedavisi ve Süreçleri manisa implant Manisa İmplant Cerrahları | Aynı Gün İmplant Tedavisi Peri-İmplantitis Tedavisi periimplanter hastalıkların sebepleri ve tedavi ... Peri implantitis Periimplantitis Sağlık Vidasız implant Çekilen Dişin Yerine Ne Zaman İmplant Yapılır? Çene Kemiği Erimesi Implant Nedir Çıkan dişin yerine diş yapılır mı? İmplant kemik erimesi yapar mı İmplant Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Olur? İmplantta kemik kaybı neden olur? İmplant tedavisi İmplant Tedavisi Fiyatları İmplant Tedavisinden Sonra Kaç Günde İyileşilir? İMPLANT TEDAVİSİ İmplant ve Protezler İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler İmplant yeri ne kadar sürede iyileşir? İmplant Üstü Protez İmplant Üstü Protez Fiyatları 2024 İmplant Üstü Protezlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler