- No Comment
İmplant Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hayatta insanları olumsuz etkileyen bazı rahatsızlıklar vardır. Bu rahatsızlıkların önemli bir kısmını ise ağız ve diş kaynaklı olanlar kapsar. Özellikle eksik diş hayat kalitesini direkt olarak düşüren bir durumdur. Hem sağlık açısından hem de estetik açıdan kişiyi olumsuz etkileyen diş kayıplarını gidermek için kullanılan yöntemlerin başında implant tedavisi gelir.
İmplant, çene kemiğinin içine yerleştirilen ve protezlere destek sağlanması için yapılan diş kökleridir. Kaybedilen dişlerin yerine tasarlanan bu yapay kökler uzun ömürlüdürler. Ağız ve diş hijyenine dikkat eden hastalar hayatı boyuncu implantları kullanabilirler.
İmplant Nedir?
Ağız içindeki eksik dişlerin tedavisi için uygulanan implant, çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyum temelli vidalardır. Eksik dişlerin olduğu bölgeye yerleştirilen vidaların üzerine protez diş yerleştirilir. Farklı yöntemlerdeki gibi komşu dişlerin zarar görmesi söz konusu değildir. Hiçbir şekilde komşu dişlerin kesilmesine gerek yoktur. İmplant diş yapay olmasına rağmen doğal diş kökü görevi görür. Tıpkı doğal bir diş gibi rahatça beslenmeyi, konuşmayı ve gülmeyi sağlar.
Diş implantı cerrahisi, diş kökleri yerine metal, vida benzeri direklerle değiştiren ve hasarlı dişlerin yerine gerçek dişleri aratmayacak, yapay dişler yerleştiren cerrahi bir süreci kapsar. Geleneksel yöntemlere karşın daha çok tercih edilen diş implantlarının avantajları ve uzun ömürlülüğü tercih sebebini arttırmaktadır. Diş implantı, diş kaybı yaşayan kişilere yeniden diş fonksiyonu kazandırmak için yapılan bir cerrahi işlemdir. İmplantlar, çene kemiğindeki bir delik veya kesik yoluyla yerleştirilir ve genellikle lokal anestezi altında yapılır. İmplantlar, çene kemiği ile birleşerek sağlam bir bağlantı oluştururlar ve üzerine bir diş protezi yerleştirilebilir. Dental diş implantları, doğal dişlere benzer şekilde görünürler ve çiğneme, konuşma ve görünüş açısından doğal dişlerin yerini alabilirler. Diş implantı işlemi, uygun adaylar için başarılı ve uzun ömürlü bir çözüm sağlayabilir. Ancak, herhangi bir cerrahi işlem gibi, bazı riskler ve komplikasyonlar da içerebilir. Diş implantı ile ilgili detaylı bilgi için bir diş hekimine danışmak gerekmektedir.
Tedavi Süreci Hakkında Bilgi
Uzun ömürlü kullanım sağlayan implant tedavisi hastaya hafif derece sedasyon verilerek yapılır. İşlem öncesi hasta muayene edilir ve röntgen filmi çekilir. Bunun ana sebebi ameliyata engel olacak bir rahatsızlık olup olmadığını öğrenmektir. Dental implantların yerleştirilmesi için iki seçenek vardır. Bunlar; tek aşamalı ve iki aşamalı işlemdirler. Tek aşamalı işlemde implant yerleştirilmesinden sonra geçici başlık takılmaktadır. İki aşamalı olan işlem ise dental implantın takılmasından sonra üzerinin diş eti ile kapatılması ve iyileşmeye bırakılmasıyla gerçekleştirilir. İki aşamalı işlemde protez başlıklar sonra takılmaktadır. Her iki durumda da ortak olan şey geçici köprü yerleştirilmesidir. Alt çene için 3 aylık, üst çene içinse 6 aylık bir iyileşme süreci vardır.
Related Posts

Sigara Kullanımı İmplant Başarısını Etkiler Mi?
Diş implantları, eksik dişlerin yerine kalıcı ve dayanıklı bir çözüm sunan, son

İmplant Tedavisinde Diş Hekimi Seçerken Dikkat Edilmesi…
Diş implantı, eksik dişlerin yerine konulması için en yaygın ve başarılı tedavi