- No Comment
İmplant Ağız Kokusu Yapar Mı?

İmplant, diğer diş tedavi yöntemleri gibi, ağız hijyeni ve bakımının önemli bir parçasıdır. İyi bir ağız hijyeni sağlanmazsa, implant çevresindeki bakteriler diş eti iltihabına neden olabilir ve bu da kötü ağız kokusuna neden olabilir. İyi bir ağız hijyeni uygulamak, implantın uzun ömürlü olması ve ağız kokusu sorununu önlemek için önemlidir. İmplantın doğru şekilde fırçalanması ve diş ipi kullanımı, diş eti sağlığı için gereklidir. Ayrıca, düzenli olarak diş hekimi kontrolü ve diş temizliği yaptırmaya da özen gösterilmelidir.
İmplant dişlerin, doğrudan ağız kokusuna neden olmadığı bilinmelidir. Ağız kokusu genellikle ağızda birikmiş bakterilerden kaynaklanır ve doğru hijyen uygulanmazsa implant etrafındaki bakteriler kötü kokuya neden olabilir.
İmplanttan Sonra Oluşan Ağız Kokusunun Nedenleri
İmplant yeni yerleştirildiğinde operasyon geçirilen bölgedeki kan pıhtıları kötü bir koku ve tat oluşumu yapabilir. Diş implantlarının koku yapması; protez takıldıktan sonra implant ve protezler arasında oluşan boşluklarda kan ve tükürük tarzı bakteri üretebilecek şeylerin birikmesiyle olur. Aslında kokuyu oluşturan implant değil, aralarda biriken bakterilerdir.
Ağız kokusuna neden olan bir diğer sebepte kemik erimesi sonucunda ağız içinde görülebilir duruma gelen diş implantlarının yüzeyinde biriken bakteri plaklarıdır. Oluşan bu plaklar, gerçek bir dişte oluşanlar gibi hızla gelişebilir ve diş eti iltihabı gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Diş eti hastalıkları ihmal edilmemesi gereken ciddi rahatsızlıklardır.
İmplant neticesinde ağız kokusuna sebep olan bir diğer faktörde diş aralarına sıkışan yemek artıklarıdır. Bu durumda kötü koku oluşumu yapar. Kötü koku oluşumuna neden olmamak için ağzı ve diş bakımının yanında düzenli diş hekimi kontrolü ihmal edilmemelidir.
Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?
İmplant sonrasında oluşan ağız kokusundan kurtulmanın en iyi yolu, ağız ve diş sağlığına gereken özeni göstermekten geçer. Her ne kadar implantlar gerçek bir diş olmasa da gerçek dişler kadar özenli bir şekilde temizlenip bakımı tamamlanmalıdır. Diş fırçalarının yanında diş ipi, gargara ve bakım ürünleriyle implant diş bakımı yapılabilir.
İmplantların diş etleri ile temas ettikleri bölgeler, özellikle dikkate alınmalıdır. Enfeksiyonlar sadece tedaviden kısa bir süre sonra değil, diş etinin zaman içinde çekilmesi ile uzun bir süre sonra da gözlemlenebilir. İmplantlar ve diş etlerinin arasının bakımı iyi bir şekilde yapılarak, enfeksiyonlardan ve ağız kokularından korunulabilir. Ağız ve implant bakımları düzenli yapıldığı halde ağız kokusu devam ediyorsa protezlerin değiştirilmesi ve çevredeki dişlerin sağlığının kontrol ettirilmesi gerekir.
Diş hekimi, kemiğin kalınlığını, uzunluğunu ve yoğunluğunu değerlendirip implant tedavisi için yetersiz görürse kemik grefti operasyonu önerebilir. Bazen de alt çenedeki sinirlerin hareket ettirilmesine gerek görülebilir. Alt çene implant uygulaması genel hatlarıyla bu şekildedir.
Related Posts

Başarılı İmplant Tedavisinde Diş Hekiminin Rolü
Diş kayıpları, estetik görünümün bozulmasının yanı sıra çiğneme fonksiyonlarında aksaklıklara, konuşma bozukluklarına

İmplant Tedavisi Sonrası Yaşam Kalitesi Nasıl Değişir?
Diş eksikliği hem estetik hem de fonksiyonel açıdan birçok soruna yol açabilir.