- No Comment
Alt Çene İmplant Uygulaması

Diş eksikliği veya kaybı nedeniyle alt çenede implantların yerleştirilmesi işlemine, alt çene implant uygulaması adı verilmektedir. Bu işlem, dişlerin fonksiyonunu geri kazanmak ve çene yapısını korumak için yapılmaktadır. İmplant uygulaması, titanyumdan yapılmış küçük vidaların çene kemiğine yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir. Bu vidalar, çene kemiğine kaynaşarak diş kökü gibi sağlam bir yapı oluştururlar.
Alt çene implant uygulaması, uygun adaylar için oldukça başarılı bir yöntemdir. Ancak, uygun adayların belirlenmesi için bir ön muayene gerekmektedir. İmplant uygulaması için uygun adaylar genellikle sağlıklı, dişeti hastalığı olmayan ve yeterli çene kemiği hacmine sahip olan kişilerdir.
Alt Çene Dişlerinizi Kaybettiğinizde Ne Olur?
İşlevsel açıdan iki çenenin sağlıklı olması önemlidir. Alt çene dişleri kaybedildiğinde dişlerin çevresinde değişiklikler meydana gelir. Çene kemiğinin miktarı azalıp kalitesi düşer. Oluşan durumlar çeşitli problemleri de beraberinde getirir. Alt çenede yaşanan diş kaybı kemik yüksekliğini ce şeklini olumsuz etkiler. Çene kemiğinde yaşanan değişiklikler, çene eklemine dağılan kuvvetlerde dengesizlik oluşturduğu gibi eklem problemleri de oluşur. Çenedeki eksik dişlerin oluşturduğu sorunu ortadan kaldırmak için takma dişlerden faydalanılabilir. Ancak yaşanan kemik kayıpları nedeniyle, takma dişler ağızda tam olarak oturmayacaktır. Alt çenede meydana gelen kemik kaybı üst çeneye kıyasla daha fazladır. Dişler kaybedildikten kısa bir süre sonra uzman bir hekime görünmek en doğrusudur. Aksi takdirde, kemik yoğunluğu kademe kademe azalmayı sürdürür.
Alt Çene İmplant Uygulaması Nasıldır?
Alt çenede implant uygulaması sabit dişler için oldukça idealdir. Bunun temel sebebi, alt çenenin yük kaldırma hususuna uyumluluk göstermesidir. Uygulamalar son derece basit ve çabuktur. Alt çenenin yapısal açıdan doğru estetiğe kavuşturulabilir. Bunun için en önemli kural uzman bir hekim ile tedavi sürecinde ilerlemektir. Diş hekimi alt çene implant uygulaması yaparken kemik kalitesini ve hacmini değerlendirir. Hastanın, değerlendirme süreci 3D diş tomografileriyle mümkündür.
Diş hekimi, kemiğin kalınlığını, uzunluğunu ve yoğunluğunu değerlendirip implant tedavisi için yetersiz görürse kemik grefti operasyonu önerebilir. Bazen de alt çenedeki sinirlerin hareket ettirilmesine gerek görülebilir. Alt çene implant uygulaması genel hatlarıyla bu şekildedir.
Related Posts

Sigara Kullanımı İmplant Başarısını Etkiler Mi?
Diş implantları, eksik dişlerin yerine kalıcı ve dayanıklı bir çözüm sunan, son

İmplant Tedavisinde Diş Hekimi Seçerken Dikkat Edilmesi…
Diş implantı, eksik dişlerin yerine konulması için en yaygın ve başarılı tedavi