Alt Çene İmplant Uygulaması

Alt Çene İmplant Uygulaması

Diş eksikliği veya kaybı nedeniyle alt çenede implantların yerleştirilmesi işlemine, alt çene implant uygulaması adı verilmektedir. Bu işlem, dişlerin fonksiyonunu geri kazanmak ve çene yapısını korumak için yapılmaktadır. İmplant uygulaması, titanyumdan yapılmış küçük vidaların çene kemiğine yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir. Bu vidalar, çene kemiğine kaynaşarak diş kökü gibi sağlam bir yapı oluştururlar.

Alt çene implant uygulaması, uygun adaylar için oldukça başarılı bir yöntemdir. Ancak, uygun adayların belirlenmesi için bir ön muayene gerekmektedir. İmplant uygulaması için uygun adaylar genellikle sağlıklı, dişeti hastalığı olmayan ve yeterli çene kemiği hacmine sahip olan kişilerdir.

Alt Çene Dişlerinizi Kaybettiğinizde Ne Olur?

İşlevsel açıdan iki çenenin sağlıklı olması önemlidir. Alt çene dişleri kaybedildiğinde dişlerin çevresinde değişiklikler meydana gelir. Çene kemiğinin miktarı azalıp kalitesi düşer. Oluşan durumlar çeşitli problemleri de beraberinde getirir. Alt çenede yaşanan diş kaybı kemik yüksekliğini ce şeklini olumsuz etkiler. Çene kemiğinde yaşanan değişiklikler, çene eklemine dağılan kuvvetlerde dengesizlik oluşturduğu gibi eklem problemleri de oluşur. Çenedeki eksik dişlerin oluşturduğu sorunu ortadan kaldırmak için takma dişlerden faydalanılabilir. Ancak yaşanan kemik kayıpları nedeniyle, takma dişler ağızda tam olarak oturmayacaktır. Alt çenede meydana gelen kemik kaybı üst çeneye kıyasla daha fazladır. Dişler kaybedildikten kısa bir süre sonra uzman bir hekime görünmek en doğrusudur. Aksi takdirde, kemik yoğunluğu kademe kademe azalmayı sürdürür.

Alt Çene İmplant Uygulaması Nasıldır?

Alt çenede implant uygulaması sabit dişler için oldukça idealdir. Bunun temel sebebi, alt çenenin yük kaldırma hususuna uyumluluk göstermesidir. Uygulamalar son derece basit ve çabuktur. Alt çenenin yapısal açıdan doğru estetiğe kavuşturulabilir. Bunun için en önemli kural uzman bir hekim ile tedavi sürecinde ilerlemektir. Diş hekimi alt çene implant uygulaması yaparken kemik kalitesini ve hacmini değerlendirir. Hastanın, değerlendirme süreci 3D diş tomografileriyle mümkündür.

Diş hekimi, kemiğin kalınlığını, uzunluğunu ve yoğunluğunu değerlendirip implant tedavisi için yetersiz görürse kemik grefti operasyonu önerebilir. Bazen de alt çenedeki sinirlerin hareket ettirilmesine gerek görülebilir. Alt çene implant uygulaması genel hatlarıyla bu şekildedir.

Related Posts

Son Yazılar

Etiket Bulutu

5 Adımda Diş İmplantı Aşamaları Nelerdir? Aynı anda hem implant hem protez takılabilir Bilgilendirme dental implant Dental implantlarda protetik komplikasyonlar Dental Implant Solution Dental İmplant Diş implant nasıl yapılır Diş implantı | Ağız ve Çene Cerrahı Diş Çekimi ve İmplant Aynı Anda Yapılır mı? Diş çekimi ile aynı seansta implant uygulanabilir mi? Diş İmplantlarını Çevreleyen Dokuyu Etkileyen Diş İmplantı Diş İmplantı İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer? Dökülen dişin yerine ne yapılır? Eksik Diş Genç yaşta implant yaptiranlar implant implant fiyatları 2023 Implant Nedir ve Implant Çeşitleri Nelerdir? Implant Tedavisi ve Süreçleri manisa implant Manisa İmplant Cerrahları | Aynı Gün İmplant Tedavisi Peri-İmplantitis Tedavisi periimplanter hastalıkların sebepleri ve tedavi ... Peri implantitis Periimplantitis Sağlık Vidasız implant Çekilen Dişin Yerine Ne Zaman İmplant Yapılır? Çene Kemiği Erimesi Implant Nedir Çıkan dişin yerine diş yapılır mı? İmplant kemik erimesi yapar mı İmplant Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Olur? İmplantta kemik kaybı neden olur? İmplant tedavisi İmplant Tedavisi Fiyatları İmplant Tedavisinden Sonra Kaç Günde İyileşilir? İMPLANT TEDAVİSİ İmplant ve Protezler İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler İmplant yeri ne kadar sürede iyileşir? İmplant Üstü Protez İmplant Üstü Protez Fiyatları 2024 İmplant Üstü Protezlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler