- No Comment
Genç Yaşta İmplant Yaptırılır Mı?

Ağız ve diş sağlığı için gerekli tedavilerde farklı koşullar sağlanmalıdır. İmplant tedavisinde de belirli nitelikler gereklidir ancak yaş hususunda net bir cevap vermek mümkün değildir. Bunun nedeni de implant tedavisi için gereken en önemli etken olan “kemik gelişiminin tamamlanması” gerekliliğidir. Kemik gelişimi tamamlanan bir birey için yaş sınırı bulunmaz ve implant tedavisi gerçekleştirilebilir. Sonuçta genç yaşta implant yaptırılabilir ancak hastanın kemik gelişimi tamamlanmış olması gerekmektedir.
Hastanın kemik gelişimi tamamlanmamış olmasına rağmen implant tedavisi yapılırsa ileriki yaşlarda implant dişlerini kaybedilebilme riski bulunmaktadır. Bu durumun ana sebebi ise implant tedavisi yapılırken yapay diş köklerinin çene kemiğine yerleştirilmesidir. Tamamlanmayan çene kemiği yapısının zaman içinde değişmesi mümkündür. Böylelikle implantın uyumu da olumsuz etkilenecektir.
İmplant Tedavisinin 18 Yaş Altı Hastalarda Uygulanabilmesi Mümkün Mü?
Tamamıyla kemik gelişimine bağlı olan implant tedavisi, uygun koşullar dahilinde gençlerde de uygulanabilir. 18 yaş altı hastalarda implant tedavisi uygulanamaz diye bir kaide söz konusu değildir. Fakat büyüme hızı bakımından erkek çocukların kemik gelişimi 17-18 yaş civarında tamamlanır. Kısacası; 18 yaş altı bir erkek çocuğunun kemik gelişimi genelde tamamlanmamış olabileceği için implant tedavisinin uygulanıp uygulanmayacağına diş hekiminin muayenesi sonrasında karar verilmelidir.
Erkek çocukların aksine 18 yaş altı kız çocukları implant tedavisi uygulamaya elverişlidir. Çünkü kız çocuklarında kemik gelişimi 15-16 yaş civarında tamamlanır. Ancak yine de çene kemiği gelişimi incelenmeden tedaviye karar verilmemelidir. Genel olarak bahsettiğimiz gibi 18 yaş altı hastalar için implant tedavisi uygulanabilir ancak en önemli etken çene kemiği gelişimidir.
Genç Yaşta İmplant Tedavisi Neden Gerekir?
- -Gençlerde en çok implant tedavisi gerektiren durum travma kaynaklı diş kayıplarından dolayıdır. Darbe sonucu diş kırılmasında doğal diş çok hasar almışsa çekilerek yerine implant uygulanır.
- -Diş kaybı genelde belirli bir yaştan sonra karşılaşılan bir durum olsa da her yaşta karşılaşmak mümkündür.
- -Yetersiz diş bakımı halinde çürükler meydana gelir. Bu çürükler bazen çekilmek zorunda kalır. Çekilen dişler yerine de implant tedavisi yapılır.
- -Son olarak erken yaşta diş kayıplarına çeşitli hastalıkların neden olabileceği göz ardı edilememelidir. Ancak implant tedavisi için hastanın genel sağlık durumu iyi olmalıdır.
Related Posts

Sigara Kullanımı İmplant Başarısını Etkiler Mi?
Diş implantları, eksik dişlerin yerine kalıcı ve dayanıklı bir çözüm sunan, son

İmplant Tedavisinde Diş Hekimi Seçerken Dikkat Edilmesi…
Diş implantı, eksik dişlerin yerine konulması için en yaygın ve başarılı tedavi