Diş İmplant Aşamaları

Diş İmplant Aşamaları

Dişler insanların hayat konforunu etkileyen, vücudun en önemli parçalarının başında gelmektedir. Dolayısıyla diş sağlığını korumak ve uzunca yıllar sorun yaşamamak için bu konuda daha hassas olunmalıdır. İhmal edilen dişler çürüyebilir veya diş sağlığı konusunda ne kadar hassas olunursa olunsun istenmeyen nedenlerden dolayı dişler çekilmek zorunda kalabilir. Böyle durumlarda doğal dişlerin bazılarında oluşan eksiklikler neticesinde estetik açıdan ve yemek yerken sıkıntılar yaşanabilir. Yaşanan sıkıntıları gidermek için de eksik dişlerin yerine getirilmesi implant tedavisi ile mümkündür. Uzun zamandan beri uygulanan implant tedavisiyse bazı aşamalar sonucunda gerçekleşmektedir.

İmplant İçin Muayene ve Planlama

Tedavi sürecine başlamadan önce ağız ve dişler genel olarak muayene edilmelidir. Diş hekimi muayene sonucunda uygulama olacak bölgeleri belirler. İmplant uygulaması yapılacak olan hastadan 3 boyutlu diş tomografisi alınır. Alınan 3 boyutlu model üzerinde operasyon planlaması gerçekleştirilir. Bunların dışında implant muayenelerinde hastanın genel sağlığının değerlendirilmesine de dikkat edilir. Hasta, şeker veya tansiyon rahatsızlıkları gibi risk teşkil eden durumlara sahipse ilk olarak bu hastalıkların dengeli hale getirilmesi sağlanmalıdır.

Operasyonun Uygulanma Aşaması

Muayene ve planlama sonrasında ikinci aşama olan operasyon kısmı yer almaktadır. Bu aşamada hasta sağlığı her şeyden önce gelir. İşlem öncesi operasyon alanı hazırlanır. Tüm cihaz ve malzemeler steril hale getirilir. Operasyon öncesinde de hastaya anestezi uygulanır. Anestezi sonrasında implant uygulanacak alana diş eti açılır ve ardından kemiğin içerisinde implant yuvası oluşturulur. Açılan yuvalara implantlar özel aletler aracılığıyla yerleştirilir. Yerleştirme süresi implant sayısına ve hastanın durumuna göre değişkenlik göstermektedir.

İmplant Uygulanan Yerin İyileşme Aşaması

Operasyon sonrasında iyileşme süreci gelir. Bu süreçte iyileşme 2 aşamada gerçekleşir. İlk olarak iyileşme implant yerleştirilmesinden bir hafta sonraki sürede diş etinin iyileşmesi ve dikişlerin alınmasıyla gerçekleşir. İkinci iyileşme aşamasıysa implantın çene kemiğine kaynama sürecini kapsar. Unutulmamalıdır ki iyileşme süreci cerrahi operasyona göre değişiklik gösterir. Diş hekimi hastasını iyileşme süreci ve protezlerin takılma zamanı hakkında detaylı şekilde bilgilendirir.

İyileşme Başlıklarının Takılması Aşaması

İmplant operasyonu sonrası tam olarak iyileşme süreci 3-6 ay arasında değişiklik gösterir. Bu süreç sonunda implant üstü protezler takılmadan önce bir hazırlık aşaması vardır.  Bu aşamada hastanın panoramik röntgenleri çekilir ve implant sağlığı radyolojik açıdan değerlendirilir. Daha sonra implantların olduğu bölgedeki implant kapakları çıkartılır ve yerine iyileşme başlıkları yerleştirilir. İyileşme başlıkları sayesinde diş etleri şekillenir ve protezlere yer hazırlanır.

Protezin Yerleştirilme Aşaması

Diş implantı tedavisinin son aşaması olan protez yerleştirme aşamasında ilk olarak bir planlama yapılır. Protezin yapılacağı alanın iyileşme işlemi istenilen şekilde gerçekleşmiş mi kontrol edilir. Kontrollerin tamamlanması sonucunda uygulama alanının ölçüsü alınır ve yerleştirilecek protezin modeli çıkartılır. Çıkartılan modelden sonra protezin üretimi yapılır ve alana yerleştirilir. Tedavi süreci tamamlandıktan sonra hasta tekrar eskiden olduğu gibi rahatça yiyip içebilir. Bu işlem neticesinde dişte protez olduğu anlaşılmaz ve kişiye doğal diş görünümü sağlanır.

Related Posts

Son Yazılar

Etiket Bulutu

5 Adımda Diş İmplantı Aşamaları Nelerdir? Aynı anda hem implant hem protez takılabilir Bilgilendirme dental implant Dental implantlarda protetik komplikasyonlar Dental Implant Solution Dental İmplant Diş implant nasıl yapılır Diş implantı | Ağız ve Çene Cerrahı Diş Çekimi ve İmplant Aynı Anda Yapılır mı? Diş çekimi ile aynı seansta implant uygulanabilir mi? Diş İmplantlarını Çevreleyen Dokuyu Etkileyen Diş İmplantı Diş İmplantı İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer? Dökülen dişin yerine ne yapılır? Eksik Diş Genç yaşta implant yaptiranlar implant implant fiyatları 2023 Implant Nedir ve Implant Çeşitleri Nelerdir? Implant Tedavisi ve Süreçleri manisa implant Manisa İmplant Cerrahları | Aynı Gün İmplant Tedavisi Peri-İmplantitis Tedavisi periimplanter hastalıkların sebepleri ve tedavi ... Peri implantitis Periimplantitis Sağlık Vidasız implant Çekilen Dişin Yerine Ne Zaman İmplant Yapılır? Çene Kemiği Erimesi Implant Nedir Çıkan dişin yerine diş yapılır mı? İmplant kemik erimesi yapar mı İmplant Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Olur? İmplantta kemik kaybı neden olur? İmplant tedavisi İmplant Tedavisi Fiyatları İmplant Tedavisinden Sonra Kaç Günde İyileşilir? İMPLANT TEDAVİSİ İmplant ve Protezler İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler İmplant yeri ne kadar sürede iyileşir? İmplant Üstü Protez İmplant Üstü Protez Fiyatları 2024 İmplant Üstü Protezlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler