- No Comment
İmplant Tedavisi Sonrası Dişler Çürür Mü?

İmplant tedavisi, diş eksikliklerini gidermek için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Her tedavide olduğu gibi diş implantı sürecinde de diş hekimi seçimine dikkat edilmelidir. Dental implant titanyum malzemeden hazırlanan vida formundaki yapay diş kökleri olup; çeneye yerleştirilir. Eksik dişler tamamlanırken implantın üst kısmına doğal dişlerin yerine geçecek protez veya kron takılır.
Diş kaybının bireyde oluşturduğu estetik, fonksiyonel ve psikolojik etkiler, implant tedavisiyle ortadan kaldırılır. Bu sayede hastalar diş kayıplarından kaynaklanan estetik kaygılardan kurtuldukları gibi çiğneme fonksiyonlarını da yeniden kazanır.
İmplant tedavisi olacak insanların çoğunun aklında çeşitli sorular vardır. Bu sorulardan birisi de sağlam dişlerin tedavi sonrası çürüyebilme ihtimalinin olup olmadığıdır.
Tedavi Sonrası Sağlam Dişler Çürür Mü?
Tedavisi belirli bir zamana yayılan implantların bakımları da tıpkı doğal dişler gibi olmalıdır. Günde en az iki defa dişler fırçalanmalı ve dişlere zarar verebilecek alışkanlıklardan uzak durulmalıdır. Özellikle diş bakımında fırçanın ulaşamayacağı bölgelere diş ipi ya da ara yüz fırçası ile ekstra bakım yapılmalıdır. Enfeksiyon ihtimalini ortadan kaldıran diş bakımında ek olarak antimikrobiyal ağız gargarası kullanılarak da ağız hijyeni korunabilir. Tüm bu uygulamalar ile hem sağlam dişler hem implant olan bölgenin hijyeni korunur. Böylece diş çürüklerinin de ağızda enfeksiyon oluşma riskinin de önüne geçilir.
Diş çürükleri riskini ortadan kaldırmanın en etkin yolu mükemmel bir ağız bakımıdır. Aksi takdirde ağız ve dişlerde sağlık sorunu yaşanması kaçınılmaz olacaktır.
İmplant Takılıyken Çürük Diş Tedavisi Yapılabilir Mi?
İmplant, kaybedilmiş dişin yerine geçen yapay bir kök olarak kullanılan bir cerrahi uygulamadır. Çene kemiğine dental implant işleminin uygulanmasının ardından iyileşme süreci başlar. Diş implantının kemikle kaynaşması için gerekli olan iyileşme süreci ortalama iki ay sürer. İmplant takıldıktan sonra, diş çürüğü olan bir bölgeye müdahale gerekiyorsa, gerekli müdahale diş hekimi tarafından yapılır. Çürüğün implantın yakınındaki dişlere yayılma riskini azaltmak ya da implantın uzunca yıllar ağızda durması için uygulanan erken tedavi yöntemi, çürük tedavisidir.
İmplant üzerinde bir dişte çürük oluşursa ve tespit edilirse, diş hekimi implanta zarar vermeden bölgeyi temizleyebilir. İstisnai bazı durumlarda çürük implantın kökünü etkileyebilir. Bu durumda yeniden tedavi gerektirebilir. Erken teşhis ve doğru tedavi ile problemler büyümeden ortadan kaldırılır. Böylece implantın sorundan etkilenmesi önlenir. Düzenli diş hekimi kontrolleri aksatılmadığında ve ağız hijyenine dikkat edildiğinde olası sorunların oluşumu da engellenecektir.
Related Posts

Başarılı İmplant Tedavisinde Diş Hekiminin Rolü
Diş kayıpları, estetik görünümün bozulmasının yanı sıra çiğneme fonksiyonlarında aksaklıklara, konuşma bozukluklarına

İmplant Tedavisi Sonrası Yaşam Kalitesi Nasıl Değişir?
Diş eksikliği hem estetik hem de fonksiyonel açıdan birçok soruna yol açabilir.