İmplant Diş, Düşer Mi?
Dört dörtlük bir gülümsemeye sahip olmak herkesin hakkıdır. Güzel bir gülüş için tercih edilen tedavi yöntemleri arasında implant yer almaktadır. İmplant diş tedavisi, kayıp dişlerin yerine tercih edilen hem estetik hem de fonksiyonel bir uygulamadır. Modern diş hekimliğinde öne çıkan tedavilerden olan dental implant görünümüyle olduğu kadar sağladığı fonksiyonel faydayla da tercih edilmektedir.
Klasik protez tedavisine iyi birer alternatif olan dental implant, hastalar için konfor alanı oluşturmuştur. Yapay diş kökleri olarak da isimlendirebileceğimiz implantla, doğal diş görümü ve hissiyle hastaların kurtarıcısıdır. Hastalar için büyük kolaylık sunan tedavi yöntemiyle ilgili merak edilen pek çok konu vardır. Araştırılan konulardan biri de “İmplant diş, düşer mi?” sorusunun yanıtıdır. İçeriğimizde, dental implantların düşme riskiyle ilgili tüm ayrıntılar yer almaktadır.
İmplant Diş Nedir?
Teknolojinin gelişimiyle birlikte ağız ve diş sağlığı konusunda hastaların farklı ihtiyaçlarına yönelik hızlı, etkili ve estetik tedavi seçenekleri ortaya çıkmıştır. Tedavi sürecini kolaylaştıran yöntemlerden bir de dental implanttır. Kayıp diş sorununu estetik ve fonksiyonel açıdan çözen, implant diş aynı zamanda diğer diş kayıplarının da önüne geçer.
İmplant dişler, diş eksikliklerini tedavi etmek için kullanılan yapay diş kökleridir. Yapay kökler, titanyum gibi biyouyumlu malzemelerden üretilmekte olup; çene kemiğine cerrahi bir işlemle yerleştirilir. Dental implantlar, kaybedilen dişlerin yerine kalıcı ve sağlam çözüm, sunar. Ek olarak tedavi sürecini diğerlerinden ayıran en önemli avantajı, komşu dişlere zarar vermemesidir.
Diş kökü görevi üstlenen implant sayesinde rahatlıkla yemek yenilebildiği gibi konuşmada da sıkıntı yaşanmamaktadır. Aynı zamandan implant hastaların istedikleri gibi gülebilmeleri de için olanak tanır. Dental implant tedavi süreci hastaların farklı ihtiyaçlarına çözüm olarak uygulanır.
*Hareketli protez istemeyen hastalar
*Tek diş eksiklikleri
*Kısmı / tam diş eksiklikleri
*Erimiş çene kemiği sorunu
*Çene ve yüz bölgesindeki defektler
Dental İmplant, Düşer Mi?
Diş implantının düşmesi sıklıkla yaşanan bir problem olmasa da dişin yerinden oynaması, düşmesi ya da gevşemesi mümkündür. Hastadaki kemik yoğunluğunun azlığı, kötü ağız & diş bakımı, diş eti hastalığı tedaviyi olumsuz etkileyebilir.
Cerrahi İşlem
İmplant dişler, bir cerrahi işlemle yerleştirildiğinden, cerrahinin doğru şekilde yapılması kritik öneme sahiptir. Deneyimli bir diş hekimi tarafından yapılması gereken işlem, implantın çene kemiği içinde sağlam bir şekilde yerleşmesini sağlar. İmplantın doğru pozisyonda ve açıda yerleştirilmesi, düşme olasılığını minimize eder. Hastaların dikkat etmesi gereken konu en iyi implant uzmanından hizmet almasıdır. Böylece tedavi kaynaklı sorunların önüne geçilir.
Kemik Desteği
Dental implantın yerleştirileceği bölgedeki çene kemiğinin yeterli kalınlık ve yoğunluğa sahip olması gereklidir. Çene kemiği yetersizse, implantın düşme olasılığı artabilir. Ancak modern implant teknolojileri, bazı durumlarda kemik eksikliği olan hastalar için dahi doğru tedaviyi sunmaktadır.

Ağız & Diş Hijyeni
İyi ağız & diş hijyeni, implant dişlerin uzun ömürlü olmasına katkı sağlar. İmplant dişler, doğal dişler gibi düzenli olarak temizlenerek, bakımları gerçekleştirilmelidir. Diş etlerinin sağlığını koruyarak, çevresindeki dokuların zarar görmesini önlemek için düzenli diş bakım alışkanlığı şarttır.
Sağlıklı Yaşam Tarzı
Sigara içmek, kötü beslenme alışkanlıkları ve aşırı alkol tüketimi implant dişlerin başarısız olma riskini yükseltir. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek, implant dişlerin dayanıklılığını arttırır. Ek olarak; sigara içen hastaların implant tedavisi sonrası komplikasyon riski daha yüksektir.
Hizmet Kalitesi
Tedavi sürecinin başarısında alınan hizmetin kalitesi, belirleyicidir. Alanında uzman ve deneyimli diş hekiminden implant tedavisi hizmeti almak tedavideki riskleri de ortadan kaldıracaktır. Diş hekimi seçimi yaparken araştırma süreci titizlikle yürütülmelidir. En iyi implant tedavisi, en iyi diş hekimi, en iyi diş implantı gibi farklı başlıklar altında aramalar gerçekleştirilmedir. Araştırmalar sonucunda listelenen diş hekimlerine gelen yorumlar, web siteleri tek tek değerlendirilmelidir.
Bakım Süreci
Dental dişlerin düşmesinin farklı nedenleri olsa da en önemli faktör hastaların bakım sürecini doğru yapamamalarıdır. Tedavideki başarıyı direkt olarak etkileyen bakım konusunun üzerinde özellikle durulmalıdır.

*İyi ağız hijyeni: İmplant dişler günde en az iki kez fırçalanmalıdır. Dişlerin temizliği ve bakımı için periyodik olarak diş ipi kullanılmalıdır. Ağız ve diş hijyeni için ağız gargarası seçeneği de değerlendirilebilir.
*Düzenli diş hekimi ziyareti: Rutin kontroller kesinlikle aksatılmamalıdır.
*Sigara kullanımı: İmplant sürecini olumsuz etkileyen bir diğer alışkanlık da sigara kullanımıdır. Bu nedenle diş implantının başarısız olma riskini arttıran faktörlerden birinin de sigara olduğu unutulmamalıdır.
*Diş gıcırdatma: Hastaların yaşam kalitesini negatif yönde etkileyen diş gıcırdatma sorunu aynı zamanda implantlara da zarar vermektedir.
İmplant düşmesi nadiren yaşanan bir sorun olsa da bazı hastaların başına gelebilmektedir. Dental implantın düştüğü durumlarda ilk yapılması gereken diş hekimine gitmektir. Hekim muayenesi sonrasında sorunun nedeni anlaşılacaktır. Yaşanan sorunun çözümü için ise hekim hızlı bir aksiyon alacaktır.
Leave A Reply