- No Comment
Diş İmplantı Kaç Seansta Tamamlanır?

Diş implantı, diş eksikliklerini tedavi etmek ve doğal bir gülüş elde etmek için genellikle tercih edilen bir yöntemdir. İmplant tedavisi, birçok faktöre bağlı olarak tedavi süreci boyunca farklı aşamalardan oluşur.
Tedavisinin süresi, kişinin bireysel durumuna ve tedavi gereksinimlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel olarak, dental diş implantı tedavisi hastanın durumuna göre değişmekle birlikte 2 ya da 4 seansta tamamlanır. İlk seansta, diş hekimi diş implantını çene kemiğine yerleştirir. Bu aşama genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir.
İmplantın yerleştirilmesinden sonra, iyileşme sürecine geçilir. İyileşme süreci, implantın çene kemiğiyle kaynaşması için son derece önemlidir. Diş tedavisinin iyileşmesi için gerekli olan süre ortalama olarak üç ay ila ay arasında değişmektedir. İyileşme süreci tamamlandığında, ikinci seansta implant üzerine bir abutment (bağlantı parçası) yerleştirilmesinin ardından diş protezi takılır.
Diş implantı tedavisinin tamamlanma süresi, hastaya ve hastanın durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterir. Tedavinin, başarılı ve uzun ömürlü olabilmesi için tüm adımların alanında uzman bir diş hekimi tarafından eksiksiz bir şekilde, başarıyla uygulanması gerekmektedir. Burada üzerinde durulması gereken bir diğer nokta ise hastanın, diş hekiminin talimatlarına ve uyarılarına harfiyen uymasıdır.
Ameliyat Süreci
Diş implantı ameliyatı, diş eksikliği olan bireylerdeki hem estetik hem de çiğneme fonksiyonunun yeniden kazandırılmasına olanak sağlar. Dental diş implantının çene kemiğine yerleştirilmesiyle başlayan tedavi süreci farklı aşamalardan oluşur.
İlk adım, diş hekiminin eksik dişin olduğu bölgedeki çene kemiğini incelemesidir. Bu sayede diş hekimi hastanın çene kemiğinin yeterli yoğunluğa ve kalınlığa sahip olup olmadığına karar verir. Diş doktorunun değerlendirmesi ve hastanın implant için uygun bir aday olduğuna karar vermesinin ardından tedavi süreci de başlamış olur.
Ameliyat öncesi, diş hekimi lokal anestezi uygular ve implantın yerleştirileceği bölgeyi sterilize eder. Bir sonraki adım implantın doğru pozisyona başarılı bir şekilde yerleştirilmesi için operasyona başlanmasıdır. Diş implantının çene kemiğine vidalanmasıyla operasyon süreci de tamamlanır.
Operasyon sonrası, iyileşme süreci başlar. İmplantın çene kemiğiyle kaynaşması için gerekli olan sürenin geçmesi gerekmektedir. İyileşme süreci olarak da adlandırılan süre boyunca implant, kemikle birleşir. Sürecinin tamamlanmasının ardından, ikinci bir aşama başlar. Bu aşamada, implant üzerine yapay diş (porselen kaplama) yerleştirilir. Diş hekimi, dişin renk, şekil ve boyutunu hastaya uygun olarak ayarlayarak; implant üzerine kalıcı olarak sabitler.
Diş İmplantının Avantajları
Diş eksikliği yaşayan bireylere estetik ve fonksiyonel açıdan doğal dişlere en yakın kalıcı bir çözüm sunan implantın birçok avantajı da beraberinde getirir.
- * Diş implantları, doğal dişlere oldukça benzer bir görünüme sahiptir. Renk, şekil ve boyut açısından dişlerle uyumlu olarak tasarlanır. Bu sayede, implantlar doğal bir gülümseme sunarken, estetik kaygıları da ortadan kaldırır.
- * Çene kemiğine vidalanarak yerleştirilen diş implantları, son derece sağlam ve dayanıklıdır. İyi bir bakım ve düzenli kontrollerle implantlar ömür boyu kullanılabilir.
- * Çiğneme fonksiyonu doğal dişler kadar etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir. Ayrıca, konuşma bozuklukları gibi sorunlar da çözülür.
- * Çene kemiğinin kaybını önleyerek, kemik dokusunun sağlığını destekler. Ayrıca, implantlar çene kemiğine uygulanan basınçla kemik dokusunun yeniden yapılanmasını teşvik eder.
Related Posts

Sigara Kullanımı İmplant Başarısını Etkiler Mi?
Diş implantları, eksik dişlerin yerine kalıcı ve dayanıklı bir çözüm sunan, son

İmplant Tedavisinde Diş Hekimi Seçerken Dikkat Edilmesi…
Diş implantı, eksik dişlerin yerine konulması için en yaygın ve başarılı tedavi